Jajce

Uspješno održanim trećim po redu Bazarom OŠ Jajce na korak je do bolje i kvalitetnije biblioteke

Autor: Amra

U okviru akcije prikupljanja sredstava za obnovu biblioteke Osnovne škole Jajce, a i povodom Međunarodnog dana Roma u područnoj školi u Kuprešanima nadomak Jajca, održan je treći po redu Bazar prodajnog karaktera na kojem su bili izloženi ručni radovi učenika i roditelja, ali i ukusnih jela te poslastica.

Bazaru su prisustvovali donacijama podržali predstavnici  Novog mosta i Lavova, OSCE-a, BZK”Preporod”OO Jajce, Centar za socijslni rad Jajce, Medzlisa IZ Jajce, LOT tim turskog bataljona, OŠ Berta Kučera , Dječji vrtić Bare, Merhamet Jajce, izdavacka kuca Publishing Sarajevo te Federalna TV.

Ovom prilikom prikupljena su značajna sredstva od oko 1. 250, 00 KM, a obzirom da se radi o područnoj školi koja broji oko 65 učenika, rezultat je još značajniji. Sredstva će se kao i do sada uložiti u obnovu i obogaćivanje bibliotečkog fonda OŠ Jajce u Kruščici i područnim školama.

 

Donatorima i organizacijama koji su svojim angažmanom podržali Bazar dodijeljene su prikladne zahvalnice, ali posebna zahvala pripada i roditeljima na nesebičnoj podršci u organizaciji Bazara.

Zahvalnice su uručene Sanji Krnjajić iz OSCE a, Nađi Riđić novinarci FTV-a, Brankici Jakesevic – ravnateljici vrtića Bare, Azri Mađo – predsjednici BZK Preporod, fra. Anti Šimunoviću gvardijanu, te predstavnicima izdavačke kuće Publishing Sarajevo

-Još jednom ostvarena je odlična saradnja roditelja i škole, a podrška naših prijatelja ni ovaj put nije izostala. Svakim Bazarom sve smo bliži boljoj i kvalitetnijoj biblioteci što me posebno raduje. U okviru ovoga Bazara obiljžili smo i Međunarodni dan Roma što me posebno raduje, a zahvala za posebno zalaganje i podučavanje kada je ova populacija u pitanju pripada našoj učiteljici Rifeti Turanović, koja ne žali ni truda ni vremena za što bolji rad s djecom. – istakao je direktor OŠ Jajce, Sakib Emušić.

Idući Bazar planiran je za naredni Sajam turizma i eko proizvoda Jajce, a važno je istaći i to da će OŠ Jajce za nešto više od mjesec dana po prvi put obilježiti i svoj Dan škole, kada će biti organiziran i prigodan kulturno-zabavni program.

O autoru

Amra

Ostavi komentar