Jajce

U jučerašnjoj nesreći smrtno stradalo dvoje Jajčana

Autor: Amra

Jučer 19.septembra, na magistralnom putu M16 Jajce-Banja Luka u mjestu Zdaljevac dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala vozila Golf II kojim je upravljao N.N. rođen 1948.godine iz Jajca i vozilo Opel Frontera s prikolicom kojim je upravljao H.K rođen 1950.godine nastanjen u Njemačkoj.

Tom prilikom na licu mjesta smrtno je stradala žena koja je bila u Golfu II kao suvozač, a vozač N.N.  nakon teških tjelesnih povreda podlegao je u Kantonalnoj bolnici Travnik. Vozač Opela H.K. zadobio je lakše tjelesne povrede.

Uviđaj su obavili policijski službenici OKP PU Jajce, koji poduzimaju i druge zakonske mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće.

Kako je za Jajce press rekao načelnik PU Jajce Bare Pršlja, danas će se u Kantonalnoj bolnici Travnik izvršiti obdukcija tijela preminulog, a  vršit  će se i vještačenje prometne nezgode.

-Nesreća se dogodila na takozvanoj ‘Cesti smrti’. Uzrok neserće jesu loši vremenski uvjeti ali i napominjem izuzetno loš kolnik. Hitno se moraju poduzeti konkreti koraci i konačno učiniti sve kako bi se ova cesta učinila bezbijednijom, broj udesa sveo na minimum, a potrebno je i pronaći krivca za ovako loše stanje ceste na kojoj su mnogi izgubili živote. Podnijet ćemo izvještaj Federalnoj direkciji za puteve i tražiti odgovore i konkretne korake ka što hitnijem rješavanju ove problematike. – rekao je načelnik Pršlja.

Napominjemo da se jučer na području SBK desilo ukupno pet saobraćajnih nesreća.

O autoru

Amra