BIH

Od 1.1.2018. građani bez EU pasoša moći će bez vize da rade u Njemačkoj

Autor: Amra

Zbog promjene zakona o zapošljavanju u Njemačkoj do daljnjeg je obustavljeno zapošljavanje građana s teritorije bivše EX – YU.

U ovom momentu građani bez pasoša EU neće moći da se zaposle,ovo važi za građane sa srpskim, bosanskim i makedonskim pasošima bez obzira za koji posao žele aplicirati.

Ovo se odnosi na sve poslove bez obzira da li želite aplicirati kao medicinar, građevinac, spremačica ili nešto drugo.

Od 1.1.2018 startuje novi zakon o zapošljavanju po kom će svi EU građani moći da se zaposle pod istim uslovima kao i građani EU.

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u ambasadu više neće biti neophodan uslov za dobivanje radne vize.

A pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada. Trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU pasošima.

Ovu informaciju još uvijek nije potvrdila ni jedna zvanična institucija.

 

 

Cazin.net

O autoru

Amra

2 komentara

  • Vrlo fino što ste preuzeli vest bez autorizacije originalnog sajta inoposlovi.online Zar sad treba da prijavljujemo Google Copyright Removal-u ili da tako prekopiramo sav sadržaj vašeg sajta?

  • Bruka i sramota siriti ovakve lazi!

    VAŽNA OBAVIJEST
    Ambasada saopštava da nisu tačne informacije da će od 1.1.2018. na snagu stupiti novi zakon koji omogućava da se državljani zemalja koje nisu članice Evropske unije, zapošljavaju u državama Evropske unije pod istim uslovima kao EU-državljani. Sugeriramo da se na internet stranici Njemačke ambasade informišete o uslovima i predviđenom vremenu čekanja za izdavanje radnih viza.