Jajce

Doživite nova iskustva i volontirajte u njemačkom gradu Leipzigu

Autor: Amra

I ovoga puta Centar za obrazovanje i druženje vam pruža priliku da provedete godinu dana volontirajući u Njemačkoj u gradu Leipzigu.
Socijalni i kulturni centar „Die VILLA“ u Leipzigu  traži vesele i motivisane volontere koji mogu započeti svoj EVS u septembru 2018. godine – (otvorena 3 mjesta)

 

Trajanje projekta:  septembar 2018. – august. 2019 (12 mjeseci).

Teme projekta:

1)Medijska laboratorija (rad sa djecom i mladima u medijskim pedagoškim projektima, pomoć pri pripremi, procesu i praćenju kurseva i radionica)

2) Kulturni omladinski rad (rad sa mladima u muzičkim projektima, pomoć društvenim i kulturnim događajima kao što su nastupi bendova, pomoć u kafiću zajednice i drugim društvenim kulturnim poljima)

3) Školski socijalni rad (pomoć u osnovnoj školi, socijalno učenje, podrška i učešće u poslijepodnevnim aktivnostima (npr. Sport i kretanje, zdravo jelo), dan otvorene kuće u školi, kafić roditelja)

Profil volontera:  18-30 godina / jezik: neophodno je osnovno znanje njemačkog jezika (A2 / B1) / interes za rad sa djecom i omladinom / aktivanost i zainteresovanost  za socijalni i kulturni rad.

Potrebno je da odabrete jedno mjesto(temu) od ponuđenih te shodno tome popunite se aplikacijsku formu. Kako bismo vam poslali aplikacionu formu javite nam se na mail codjajce.international@gmail.com

Rok za prijave je: 22.04.2018. godine.

O autoru

Amra

Ostavi komentar