Film

Četiri nova filmska naslova na repertoaru Cinema Cityja

Autor: Nejra
 Na repertoar sarajevskog multipleksa Cinema City od 19. aprila stižu četiri nova filma.

“Taxi 5” (Taxi 5) je francuska komedija reditelja Francka Gastambidea. Novi nastavak prati priču o policijskom službeniku, koji je prebačen u policijsku stanicu Marseille i dobio je zadatak uhvatiti grupu talijanskih pljačkaša u Ferrari modelima. Potjera po uskim ulicama, ali i po autocesti neće nedostajati jer kao i od sada, i u ovom nastavku jednu od glavnih uloga ima legendarni bijeli Peugeot 407.

“Neće moći ove noći” (Blockers) je komedija rediteljice Kay Cannon , u kojoj glavne uloge tumače Leslie Mann, Ike Barinholtz, John Cena. Urnebesna priča o troje roditelja koji svim silama pokušavaju da spriječe svoje kćerke da izgube nevinost na maturskoj večeri. Kada otkriju planove svojih kćerki, roditelji kreću u tajnu operaciju, koja će tu noć pretvoriti u najluđu u njihovim životima.

“Slučaj iz zemlje duhova” (Incident in a Ghost Land) je horor reditelja Pascala Laugiera. Film prati život majke dvoje djece koja je naslijedila dom od svoje tete. Već prve noći u novoj kući majka se suočava s ubojitim uljezima i bori se za živote svojih kćeri. Šesnaest godina kasnije kada se kćeri opet okupe u toj kući tek tada stvari postanu još više čudne.

“Leo da Vinci: Misija Mona Lisa” (Leo da Vinci: Mission Mona Lisa) je animirana pustolovina koja donosi priču o život u gradu Vinciju koji prolazi mirno, dok mladi Leo da Vinci radi na novim izumima uz pomoć prijatelja Lorenza dok ih njegova simpatija Lisa promatra i podruguje im se. Jednog dana Lisinu kuću zahvati iznenadni požar te porodica više ne može plaćati dugove. Da bi spasili Lisu od neželjene udaje za plemića, ekipa se upusti u avanturu pronalaženja blaga i sukoba s piratima uz pomoć Leovih genijalnih izuma.

O autoru

Nejra

Ostavi komentar