Jajce

Centralna svečanost Dana EU biti će održana u Jajcu

Autor: Amra

Povodom predstojećeg obilježavanja Dana Europe (9.maj) u BiH, čija će se centralna svečanost održati u Jajcu, danas je u Općini Jajce održan sastanak kojemu su pored predstavnika Općine prisustvovali i predstavnici EU Info Centar, EU Info Points, predstavnici NVO-a, Javnih ustanova i Kulturno umjetničkih društava.

Na sastanku su dogovoreni detalji programa i raspored dešavanja ovog važnog datuma. Ovim povodom Jajce će 7.maja posjetiti ambasadori EU u BiH sa suprugama, te gosti iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Travnika, Zenice, Velike Kladuše, Tuzle, Prijedora, Gračanice, Ljubuškog, Livna, Teočaka, Trebinja, Širokog Brijega, Bileće, Bijeljine, Novog Grada  i Brčkog.

Centralni događaj u Jajcu obilovat će šarolikim programom koji će biti upriličen na otvorenim lokacijama, vodopada, parka i centra grada. Toga dana jajački vodopad biti će osvijetljen hologramom na kojim će biti oslikane prepoznatljive zvijezdice EU uz intoniranje Ode radost na violini i violončelu uz uključenje video linka.

Pored prezentacije jajačkih ljepota, ovom prilikom, održat će se i Kulinarski show gdje će učenici kulinarskih škola iz cijele BiH, zajedno sa mentorima iz zemalja članice EU, pripremati nacionalna jela BiH i jela država članica EU, čemu će prisustvovati i celebrity kuhari iz EU.

Ovim povodom očekuje se da će Jajce posjetiti više stotina gostiju iz BiH, te EU, što će biti izuzetna primocija Jajca te njegovih prirodnih i kulturno-historijskih vrijednosti.

O autoru

Amra

Ostavi komentar